Miten valita oikea lämpöpumppuratkaisu?

Mikä on oikea lämpöpumppuratkaisu sinulle?


Ilmalämpöpumppu

Jos sinulla on suora sähkölämmitys, valintasi on ilmalämpöpumppu. Sillä pystyt säätämään lämmityskuluista jopa yli puolet. Saat tasaisen lämmön, puhtaamman sisäilman sekä mahdollisuuden jäähdytykseen. Ainoaksi lämmönlähteeksi ilmalämpöpumppu ei riitä, kovimmilla pakkasilla tarvitset jonkun muun lämmönlähteen rinnalle. Myöskään käyttövettä ei ilmalämpöpumpulla voi lämmittää.


Ilmavesilämpöpumppu

Jos sinulla on vesikiertoinen sähkö- tai öljykeskuslämmitys, ilmavesilämpöpumpulla voit saada kaikki edellä mainitut edut pienellä investoinnilla. Ilmavesilämpöpumpulla hallitset koko talon ja käyttöveden lämmityksen. Kovimmilla pakkasilla tarvitset lisälämpöä esimerkiksi sähköllä tai vaikka talon vanhalla öljykattilalla, joka voidaan jättää lämpöpumpun rinnalle.


Maalämpöpumppu

Maalämpöpumpulla saat käyttökustannuksiltaan edullisimman lämmityksen. Hyötysuhde ja toimivuus on sama ympäri vuoden, koska lämpö otetaan porakaivosta tai maasta. Näin kovatkaan pakkaset eivät vaikuta laitteen toimintaan. Investointi on tässä tapauksessa suurempi kuin edellisissä, mutta kiinteistön arvokin nousee tämän investoinnin myötä.


Poistoilmalämpöpumppu

Jos sinulla on koneellinen ilmanvaihto, valintasi on poistoilmalämpöpumppu, joka ottaa lämmön talteen ulos menevästä ilmasta ja lämmittää sillä tuloilmaa sekä käyttövettä. Koneellinen ilmanvaihto ei tosin sulje mitään muutakaan lämpöpumppuratkaisua pois laskuista.

 

Kustannukset ja säästöt

Lämpöpumppu on tällä hetkellä paras ja nopein tapa leikata lämmityskustannuksia ainakin sähkölämmitteisissä taloissa.  Lämpöpumpun hankintakustannukset ovat suoraan verrannollisia siihen, minkälaisen pumpun ja minkälaiseen tarkoitukseen sen tarvitset. Yleisin hankittava lämpöpumppu on ilmalämpöpumppu, joka lämmittää talvisin ja viilentää kesäisin.

Öljylämmitteisiin taloihin suosituin vaihtoehto on maalämpöpumppu. Osassa malleista hyötysuhde on jopa yli 350 prosenttia eli parhaimmillaan vuosikohtaiset säästöt ovat valtavia. Maalämmön hankintakustannukset ovat suhteellisen korkeat, mutta kone on maksanut jo itsensä takaisin monesti jopa 5 vuodessa.

Uusiutuva energia Suomessa

Uusiutuvan energian osuus energian kulutuksesta Suomessa on ollut prosentuaalisesti kasvussa koko ajan. Uusiutuvalla energialla tarkoitetaan uusiutuvista energialähteistä saatavaa energiaa. Näitä lähteitä ovat aurinkoenergia, tuulivoima, vesivoima, geoterminen energia ja maalämpö, biopolttoaineet sekä biokaasu. Näitä energiamuotoja käyttämällä rajoitat suoraan hiilidioksidipäästöjä.

Kallioon, veteen tai maahan varastoitunutta lämpöenergiaa saat käytettyä rakennusten ja käyttöveden lämmittämiseen lämpöpumppujen avulla. Hankkimalla lämpöpumpun olet osaltasi mukana käyttämässä uusiutuvaa energiaa ja osallistut omalta osaltasi maapallon energiatalkoisiin. 

 

 

Yhteystiedot

Maailmalämpö MIL Oy

Rummunlyöjänkatu 7
24100 Salo

p.  (02) 777 710
myynti@maailmalampo.fi

Avoinna
ma–pe 8.00–16.30

 

Kylmälaitehuollot

p.  (02) 777 710

 

Pyydä ilmainen arviointi