Uusiutuva energia

Uusiutuva energia Suomessa

Uusiutuvan energian osuus energian kulutuksesta Suomessa on ollut prosentuaalisesti kasvussa koko ajan. Suomen tavoitteena onkin nostaa uusiutuvien energialähteiden osuus 38 prosenttiin energiankulutuksesta vuoteen 2020 mennessä. Uusiutuvalla energialla tarkoitetaan uusiutuvista energialähteistä saatavaa energiaa, lähteistä jotka ovat inhimillisestä näkökulmasta katsoen loputtomia ja uusiutuvia. Näitä lähteitä ovat aurinkoenergia, tuulivoima, vesivoima, geoterminen energia ja maalämpö, biopolttoaineet sekä biokaasu. Aurinkoenergiavarat mukaan lukien vesivoima, tuuli ja muut epäsuorat uusiutuvat energiamuodot ovat hyvin suuret, maailmanlaajuisesti ne ylittävät ihmiskunnan energian käytön monituhatkertaisesti. Näitä energiamuotoja käyttämällä rajoitat suoraan hiilidioksidipäästöjä ja osallistut omalta osaltasi maapallon energiatalkoisiin.

Suomessa monia mietityttää aurinkoenergian saanti pimeän ja pitkän talven aikana. Totuus on kuitenkin asiantuntijoiden mukaan se, että talvisinkin auringosta saatava energiamäärä on maassamme suuri.

Hankkimalla lämpöpumpun olet osaltasi mukana käyttämässä uusiutuvaa energiaa. Kallioon, veteen tai maahan varastoitunutta lämpöenergiaa saat käytettyä rakennusten ja käyttöveden lämmittämiseen juuri lämpöpumppujen avulla.

Mikä on oikea lämpöpumppuratkaisu sinulle?

Jos sinulla on suora sähkölämmitys, valintasi on ilmalämpöpumppu. Sillä pystyt säätämään lämmityskuluista jopa yli puolet. Saat tasaisen lämmön, puhtaamman sisäilman sekä mahdollisuuden jäähdytykseen. Ainoaksi lämmönlähteeksi ilmalämpöpumppu ei riitä, kovimmilla pakkasilla tarvitset jonkun muun lämmönlähteen rinnalle. Myöskään käyttövettä ei ilmalämpöpumpulla voi lämmittää.

Jos sinulla on vesikiertoinen sähkö- tai öljykeskuslämmitys, ilmalämpöpumpulla voit saada kaikki edellä mainitut edut pienellä investoinnilla. Ilmavesilämpöpumpulla hallitset koko talon ja käyttöveden lämmityksen. Kovimmilla pakkasilla tarvitset lisälämpöä esimerkiksi sähköllä tai vaikka talon vanhalla öljykattilalla, joka voidaan jättää lämpöpumpun rinnalle.

Maalämpöpumpulla saat käyttökustannuksiltaan edullisimman lämmityksen. Hyötysuhde ja toimivuus on sama ympäri vuoden, koska lämpö otetaan porakaivosta tai maasta. Näin kovatkaan pakkaset eivät vaikuta laitteen toimintaan. Investointi on tässä tapauksessa suurempi, kuin edellisissä, mutta kiinteistön arvokin nousee tämän investoinnin myötä.

Jos sinulla on koneellinen ilmanvaihto, valintasi on poistoilmalämpöpumppu, joka ottaa lämmön talteen ulos menevästä ilmasta ja lämmittää sillä tuloilmaa sekä käyttövettä. Koneellinen ilmanvaihto ei tosin sulje mitään muutakaan lämpöpumppuratkaisua pois laskuista.

Yhteystiedot

Maailmalämpö MIL Oy

Rummunlyöjänkatu 7, 24100 Salo

Puh. (02) 777 710
myynti@maailmalampo.fi

Avoinna:
ma -pe 8.00-16.30

Pyydä ilmainen arviointi

Siirry tilauslomakkeelle

Arviointi on ilmainen!

Kylmälaitehuollot

Maailmalämpö MIL Oy

Rummunlyöjänkatu 7, 24100
SALO

Puh. (02) 777 710