Kylmälaitehuollot

Kylmälaitekorjaukset ja huollot jääkaapeista jääpalakoneisiin, kylmiöistä pakastevarastoihin, lämpöpumpuista vedenjäähdyttimiin, ilmankuivaimista autoilmastointeihin jne.

Asentajien koulutukseen olemme panostaneet runsaasti aikaa ja rahaa. Yhteistyössä oppisopimustoimiston kanssa olemme kouluttaneet asentajiamme Ammattien Edistämislaitoksella. Käytännön koulutus jatkuu myös työn ohessa.
Huoltoautojen varusteluun olemme kiinnittäneet erityistä huomiota. Työkaluja ja muita työtä helpottavia välineitä olemme hankkineet siinä määrin, että huoltoautojen kokoakin on ollut pakko kasvattaa.

 

Kodin kylmälaitteiden huollosta yleisesti, jotain voit tehdä itsekin

Ennen vanhaan ”hyvään aikaan” kotona ei ollut muita kylmälaitteita kuin maakellari. Sekään ei vaatinut muuta huoltoa kuin siivouksen silloin tällöin. Nykyään tilanne on hyvinkin erilainen ja kylmälaitteet kuten muutkin tekniset vempaimet vaativat huolenpitoa ja joskus myös korjausta.

Jääkaappi

Tärkein asia on pitää lauhdutin puhtaana pölystä. Lauhdutin on jääkaapin takana oleva musta ritilä (joissain kaapeissa lauhduttimena voi toimia myös takaseinä). Imurointi kerran-pari vuodessa riittää. Jos kompressori (se musta pyöreä möykky) on kovin pölyinen niin sen voi pyyhkiä kostealla rätillä laitetta kuitenkaan kastelematta. Muista aina irrottaa sähköjohto pistorasiasta ennen em. toimenpiteitä! Toinen tee-se-itse huollon kohde jääkaapissa on sulatusveden poistoputki. Se sijaitsee jääkaapin sisällä takaseinässä olevan ”kylmän levyn” eli höyrystimen alla. Yleensä höyrystimen alla on kouru johon sulatusvesi höyrystimestä tippuu ja lähtee kourussa olevasta reiästä putkea pitkin kaapin taakse kompressorin päällä olevaan haihdutusastiaan (josta se kompressorin käydessä ja lämmittäessä astiaa haihtuu). Putki pyrkii aikaa myöten tukkeutumaan pölystä, pullanmuruista, jne. Avausta voi yrittää ”ronkkimalla” sisältäpäin esim. pumpulipuikolla.

Pakastin

Suurin osa pakastimista vaatii edelleenkin sulatuksen. Arkkupakastin täytyy sulattaa kerran-pari vuodessa. Kaappipakastimen sulatustarve riippuu käytöstä. Sulatus täytyy kuitenkin tehdä kun hyllyt ovat huurteen peitossa, yleensä kolme-neljä kertaa vuodessa. Jos pakastimessa on samanlainen lauhdutin kuin jääkaapissa pätevät samat ohjeet.

Kylmiö

Kylmiöön pätevät samat ohjeet kuin edellisiinkiin. Lisäksi kylmiöstä olisi hyvä vuoden-parin välein irroittaa höyrystimen (se ”kylmäritilä” kylmiön sisällä katossa) sulatusallas. Näitä on sekä muovisia että alumiinisia mutta kaikilla on yhteinen ominaisuus eli niihin kertyy kaikenlaista moskaa, kalkkia, jne. Allas irti ja vaikka pesuhuoneen lattialla tai ulkona kunnon suihkutus ja pesu . Kuivauksen jälkeen allas takaisin paikalleen ja tarkastus että vesi menee sinne minne kuuluukin. Muista varoa höyrystintä sillä lamellit ovat yleensä todella teräviä!

Neuvoja ja apua

Näitä suuremmat toimenpiteet on syytä jättää ammattilaisten hoitoon. Kylmälaitteiden korjaus, asennus ja huolto on luvanvaraista toimintaa. Neuvoja annamme mielihyvin, joten puhelin käteen ja yhteys ammattilaisiimme p. 02-777 710