Ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumput ovat tänä päivänä tyylikkäitä ja huomaamattomia. 

Ilmalämpöpumput ovat energiataloudellisia laitteita. Ilmalämpöpumppujen toimintaperiaate on hyvin samantyyppinen kuin jääkaapeilla, ne toimivat niin ikään kylmätekniikalla. Ilmalämpöpumpun sisäyksikön ja ulkoyksikön avulla siirretään lämpöenergiaa. Kylmäaineen avulla ilmalämpöpumppu siirtää lämpöenergiaa ulkoa sisätiloihin, ilmalämpöpumput toimivat myös jäähdyttiminä, jolloin prosessi on päinvastainen.

Miten ilmalämpöpumppu toimii?

Näin ilmalämpöpumpun tuottama lämpö leviää huoneistossa

Toimintaperiaate perustuu ilmalämpöpumpun putkistossa kiertävän kylmäaineen olomuodon muutokseen. Kun kylmäaine muuntuu nesteestä höyryksi, se sitoo voimakkaasti lämpöä itseensä. Kylmäaineen tiivistyessä takaisin nesteeksi, se taasen vapauttaa lämpöä. Ilmalämpöpumppujen laadussa on eroja, parhaiten erot tulevat esiin kovilla pakkasilla, jolloin osa ilmalämpöpumpuista ei kykene tuottamaan lämpöä. Tämä on asia, jota valitettavan usein pidetään vähemmän tärkeänä ja ostettaessa tuijotetaan liikaa edullista hintaa.

Ilmalämpöpumpun asennus

Ilmalämpöpumpun sijoituspaikkaa mietittäessä tulemme tarvittaessa ilmaiselle kartoituskäynnille. Alla oleva kuva antaa osviittaa ihanteellisesta sijoituspaikasta, jossa sisä-ja ulkoyksikön välinen etäisyys on lyhyt ja pumpun puhaltama ilma pääsee helposti leviämään ympäri asuntoa. Pumpun asennus tulee jättää aina ammattilaisten tehtäväksi. Näin varmistat mm. takuun voimassaolon. Asentajamme suosittelevat vuosien kokemuksella asiakkaalle mielestään parasta sijoituspaikkaa aina ennen asennusta. ilmalämpöpumpun asennuksen valmistuttua asentajamme antavat kattavan käyttöopastuksen asiakkaalle. Ilmalämpöpumpun asennustyö on kotitalousvähennyskelpoinen. Jotta saat investoinnillesi tarvittavan tuoton, ole tarkkana hankkiessasi ilmalämpöpumppua, minkä monista eri vaihtoehdoista valitset.

Tarjouksessa ilmalämpöpumpun asennus sisältyy hintaan

Maailmalämpö MIL Oy:n tekemät ilmalämpöpumpputarjoukset pitävät sisällään aina perusasennuspaketin. Tämä paketti pitää sisällään sisä- ja ulkoyksiköiden sijoittamisen sovittuihin paikkoihin, sisä- ja ulkoyksiköiden välisen putkituksen (maksimissaan 5 metriä), ulkoyksikön asentamisen konsolikannakkeilla seinään tai kivijalkaan, kondenssivesityöt, läpiviennin teon, muovikourun putkitusten suojaksi, käytönopastuksen sekä suomenkieliset käyttöohjeet.

Ilmalämpöpumpun kustannukset

Ilmalämpöpumput maksavat pumpusta riippuen keskimäärin n. 700-2000 euroa. Hintoja tarkasteltaessa kannattaa kuitenkin aina huomioida, että hyvältä näyttävät tarjoukset eivät useinmiten sisällä asennusta lainkaan. Pumpun hintaan lisätään asennus, jonka hinta riippuu monesta eri asiasta. Mikäli itse ei ole varma sisä- ja ulkoyksikön lopullisesta sijoituspaikasta tai mistä sähkön saa vedettyä parhaiten pumpulle, kannattaa pyytää asiantuntijamme ilmaiselle kartoituskäynnille. Mikäli nämä asiat ovat kuitenkin tiedossa, on meidän helppo laskea tarkalleen myös asennuksen lopullinen hinta.

 

Ota yhteyttä ja tilaa ilmainen arviointi.

Yhteystiedot

Maailmalämpö MIL Oy

Rummunlyöjänkatu 7, 24100 Salo

Puh. (02) 777 710
myynti@maailmalampo.fi

Avoinna:
ma -pe 8.00-16.30

Pyydä ilmainen arviointi

Siirry tilauslomakkeelle

Arviointi on ilmainen!

Kylmälaitehuollot

Maailmalämpö MIL Oy

Rummunlyöjänkatu 7, 24100
SALO

Puh. (02) 777 710